Страсбург, 10 март 2022 г. – Българският евродепутат от Групата на

...
Страсбург, 10 март 2022 г. – Българският евродепутат от Групата на
Коментари Харесай

Иво Христов бе избран за заместник-председател на научния панел към Европейския парламент

Страсбург, 10 март 2022 г. – Българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D) Иво Христов бе определен за първи заместник-председател на Панела за бъдещето на науката и технологиите към Европейския парламент (STOA).

Решението бе взето по време на извършеното през вчерашния ден съвещание на STOA в Страсбург. За ръководител на STOA бе определен Кристиан Елер (ЕНП, Германия).

Панелът STOA е научният инструмент за разработване на политиките на Европейския парламент. Състои се от 25 евродепутати, които се дефинират от девет парламентарни комисии.

Иво Христов е член на STOA от месец септември 2019 година В края на 2020 година българският евродепутат инициира проучване на въздействието на 5G технологията върху човешкото здраве и околната среда. То бе предоставено на института „ Рамацини” в Болоня и университета в Гент (Белгия).

В рамките на последната година Христов работи и по тематиката за дийпфейк технологията и вероятните европейски политики, регулиращи използването на изкуствен интелект. По негова самодейност проучването на STOA бе показано през октомври 2021 година

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР